Ważne: zdecydowanie zalecamy skonfigurowanie metody logowania zaraz po utworzeniu konta World Money. Bez zapisanej metody logowania nie będzie możliwe przywrócenie konta w przypadku utraty dostępu. Instrukcje znajdziesz w artykule Jak zalogować się na swoje konto?
Etapy logowania
1. Otwórz World Money i zaznacz pole, aby zaakceptować Regulamin.
2. Dotknij Zaloguj się. Zawsze wybieraj tę opcję, jeśli chcesz zalogować się do już istniejącego konta.
3. Jeśli istniejąca metoda logowania została rozpoznana jako powiązana z urządzeniem, na ekranie pojawi się powiadomienie. Jeśli konto należy do Ciebie, możesz je wybrać i przejść do następnego kroku.
Jeśli nie wykryto żadnej znanej metody logowania, wybierz odpowiednią opcję, aby kontynuować.
4. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby dokończyć proces logowania:
-
Klucz dostępu: użyj klucza dostępu powiązanego z kontem Google lub pękiem kluczy iCloud, który został połączony z Twoim kontem World Money jako metoda logowania.
Uwaga: klucze dostępu Google zostały zaprojektowane do użycia na różnych platformach za pomocą Google Password Manager i Chrome, natomiast klucze dostępu Apple są zintegrowane z pękiem kluczy iCloud i synchronizują się głównie na urządzeniach Apple. Klucze dostępu Google można obecnie używać na iOS, jednak klucze dostępu Apple nie są natywnie obsługiwane na urządzeniach z systemem Android.
Apple: zaloguj się, używając Apple ID, który został powiązany jako metoda logowania.
Google: wybierz lub dodaj poprawne konto Google, aby zalogować się do World Money.
| 1 - Klucz dostępu | 2 - Apple | 3 - Google |
|---|---|---|
Uwaga: World Money nie ma dostępu do Twoich haseł ani kluczy dostępu.
5. Po wybraniu prawidłowej metody logowania pojawi się ekran potwierdzający, że Twoje konto jest gotowe do użycia. Proces przywracania może potrwać kilka minut — prosimy nie zamykać aplikacji.
Rozwiązywanie problemów
Wybierz scenariusz z poniższych opcji, aby postępować zgodnie z odpowiednimi instrukcjami rozwiązywania problemów.
Metoda logowania nie została skonfigurowana w ustawieniach mojego konta.
W przypadku braku dostępu do pierwotnego urządzenia oraz nieaktywowania metody logowania w ustawieniach konta odzyskanie dostępu do konta w aplikacji World Money nie jest możliwe.
Jeżeli próbujesz przywrócić dostęp na nowym urządzeniu i wciąż masz dostęp do konta na innym, postępuj zgodnie z krokami opisanymi w tym artykule: Jak skutecznie przenieść konto na nowy telefon?
Mam klucz dostępu Apple jako metodę logowania i chcę przywrócić konto na telefonie z systemem Android.
Klucze dostępu Apple nie są natywnie obsługiwane na urządzeniach z systemem Android. Możesz spróbować następujących opcji:
Przywracanie dostępu do konta przy użyciu innego urządzenia z iOS.
Jeśli dodano więcej niż jedną metodę logowania w ustawieniach konta, spróbuj zalogować się za pomocą opcji Apple lub Google.
Nie pamiętam hasła/klucza dostępu.
World Money nie ma dostępu do Twojego hasła ani kluczy dostępu, co oznacza, że nasz zespół wsparcia nie może ich zresetować ani odzyskać w Twoim imieniu. Spróbuj zalogować się za pomocą innej, wcześniej dodanej metody logowania (konto Apple lub Google).
Nie znaleziono mojego konta.
Jeśli wybrana metoda logowania nie została znaleziona lub nie jest powiązana z istniejącym kontem, spróbuj innej metody. Jeśli nie masz jeszcze konta World Money, możesz wybrać tę opcję.
Dlaczego występuje opóźnienie bezpieczeństwa podczas przywracania mojego konta?
Opóźnienie bezpieczeństwa chroni Twoje środki podczas odzyskiwania konta. Jeśli ktoś ukradnie Twój telefon lub uzyska dostęp do Twoich zapasowych danych uwierzytelniających, opóźnienie to daje Ci czas na zauważenie i podjęcie działań, zanim uzyskają dostęp do Twojego portfela. Czas trwania opóźnienia zależy od ustawień bezpieczeństwa i wybranej metody odzyskiwania. W aplikacji zobaczysz konkretny czas oczekiwania.
W trakcie opóźnienia bezpieczeństwa możliwy jest dostęp do podstawowych funkcji aplikacji, jednak niektóre operacje wymagające podwyższonego poziomu bezpieczeństwa będą zablokowane. Po zakończeniu opóźnienia pełny dostęp do portfela zostanie automatycznie przywrócony i nie są wymagane żadne dodatkowe działania.
Tłumaczenia mogą się nieznacznie różnić od oryginalnej treści w języku angielskim. W przypadku jakichkolwiek rozbieżności, dla uzyskania najdokładniejszych informacji zalecamy zapoznanie się z angielską wersją artykułu.