Wsparcie

World centrum pomocy

Jak usunąć moje dane?

Możesz usunąć część swoich opcjonalnych danych, nadal mając możliwość korzystania z World Money. Do Twoich opcjonalnych danych należą:

  • Dane profilu (numer telefonu i nazwa użytkownika)
  • Opcjonalna analityka i powiadomienia push
  • Dobroczynność danych (przekazane obrazy)

Aby usunąć swoje opcjonalne dane:

1. Stuknij ikonę swojego profilu, aby przejść do ustawień.

2. Przewiń w dół i:

  • Na Androidzie stuknij Prywatność.

  • Na iOS stuknij Prywatność & Legal. 

Ta sekcja zawiera wszystkie niezbędne opcje związane z zarządzaniem kontem.

3. Stuknij Wyczyść opcjonalne dane.

Ustawienia - Prywatność i bezpieczeństwo1.png

 

4. Przejrzyj i wybierz dane, które chcesz usunąć. Upewnij się, że jesteś pewien utraty tych danych. Zaznacz pole, aby potwierdzić, że ta akcja jest nieodwracalna i dane nie mogą zostać odzyskane po usunięciu.

5.  Gdy jesteś gotowy, potwierdź tę akcję, stukając Potwierdź usunięcie danych.

6. Po złożeniu żądania usunięcia zobaczysz status Zażądane. Status zmieni się na Usunięte, gdy proces zostanie zakończony.

ŻądanieUsunięcia_Oczekuje.pngŻądanieUsunięcia_Usunięte.png

 

Usunięcie Twoich danych może potrwać do 7 dni we wszystkich naszych systemach. Jak tylko otrzymasz potwierdzenie usunięcia danych, możesz odinstalować aplikację World Money ze swojego urządzenia.

To od Ciebie zależy, czy chcesz zachować kopię zapasową, aby w przyszłości uzyskać dostęp do World Money. Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się usunąć kopię zapasową, Twoje obecne konto nie będzie możliwe do odzyskania.

Jeśli masz żądanie dotyczące danych osobowych wykraczające poza usunięcie danych opcjonalnych, zapoznaj się z naszymi artykułami, Jak usunąć konto? lub Gdzie zgłaszać żądania dotyczące danych osobowych?, aby uzyskać wskazówki.

Jakie dane są usuwane w tej operacji?

Gdy zażądasz usunięcia danych, usuwamy wszelkie dane osobowe powiązane z Twoim kontem, takie jak nazwa użytkownika i numer telefonu (jeśli został dodany do Twojego konta), a jednocześnie nie tracisz dostępu do World Money. Pozostałe dane są usuwane poprzez Funkcję usuwania konta (takie jak klucze publiczne i prywatne oraz kopie zapasowe danych).

 

Jaka jest różnica między usunięciem danych a usunięciem konta?

Usuwanie danych polega na usunięciu określonych danych osobowych (czyli Twojej nazwy użytkownika i numeru telefonu), jednocześnie zachowując dostęp do World Money. Z kolei usunięcie konta oznacza trwałe usunięcie Twojego konta, co skutkuje utratą dostępu do aplikacji i jej funkcji.

Pamiętaj, że obie funkcje są zautomatyzowane. Po potwierdzeniu proces usuwania rozpocznie się natychmiast, chociaż jego pełne zakończenie może potrwać do 7 dni.

 

Co się stanie, jeśli chcę usunąć swoje dane i utracę dostęp do World Money?

Jeśli chcesz usunąć dane World Money, ale nie masz dostępu do aplikacji, możesz poprosić o pomoc nasz Zespół wsparcia przez aplikację, lub przez nasze oficjalne kanały wsparcia w mediach społecznościowych aby spróbować odzyskać dostęp do swojego konta. Gdy ponownie uzyskasz dostęp, możesz postępować zgodnie z powyższymi krokami, aby usunąć swoje dane.

Jeśli nie mogłeś/aś przeprowadzić usunięcia danych przez aplikację i jesteś nieaktywnym użytkownikiem przez ponad dwadzieścia cztery miesiące, zawsze zadbamy o to, aby Twoje dane zostały usunięte podczas naszych okresowych procedur usuwania danych. Dzięki temu procesowi upewniamy się, że nasze bazy danych są oczyszczane z informacji, których nie ma już potrzeby przechowywać lub przetwarzać.


Tłumaczenia mogą się nieznacznie różnić od oryginalnej treści w języku angielskim. W przypadku jakichkolwiek rozbieżności, dla uzyskania najdokładniejszych informacji zalecamy zapoznanie się z angielską wersją artykułu.

Udostępnij

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 472 z 841

Odkryj sieć prawdziwych ludzi.

Przejdź do World Money.